Front Page

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Materijali za Skupštinu, pozivi za sjednicu i pozivi za elektrosnku sjednicu 

Više na

OPERATIVA

Intervencije, vježbe, školovanja, osiguranja…

Više na

STATUT I POSLOVNICI

Statut Društva, poslovnik o radu Skupštine i suda časti

Više na

Dokumenti

Statut, poslovnici, planovi

STATUT 2020

STATUT DRUŠTVA 2020.

Više na

POSLOVNIK O RADU SKUPŠTINE 2021.-2026.

POSLOVNIK O RADU SKUPŠTINE

Više na

POSLOVNIK O RADU SUDA ČASTI

POSLOVNIK O RADU SUDA ČASTI 

Više na

FINANCIJSKI PLAN ZA 2021. GODINU

FINANCIJSKI PLAN ZA 2021. GODINU

Više na

PLAN RADA ZA 2021. GODINU

PLAN RADA ZA 2021. GODINU

Više na

Zadnji članci

[mesmerize_latest_news]

Ukratko iz povijesti Društva

S težnjom da se zaustavi vatreno razaranje , u Varaždinu se 1864.godine osniva prvo vatrogasno društvo u Hrvatskoj. Shvativši da je korist od organiziranog vatrogastva velika i u ostalim krajevima diljem Hrvatske osnivaju se vatrogasna društva. Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor kao najbliže današnjem gradu Sveta Nedelja osniva se 1890. godine. Napredni građani Svete Nedelje i okolnih mjesta 1925. godine na inicijativu Dragutina BAŠIĆA , Mate ČAČKOVIĆA, Ivana JANČINCA, Josipa JORDANA, Marijana STILINOVIĆA, Valenta ŠIKCA, i Petra PETRAVIĆA osnivaju Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Nedelja koje je registrirano 22. lipnja 1926. godine. Našao se tu i veliki broj mještana Brezja, Kerestinca, Strmca, Rakitja, Novaka , Jagnjić Dola i Male Gorice. U vrijeme osnutka društvo broji 23 aktivna člana te 27 podupirajučih članova, a izabran je i prvi Upravni odbor u sastavu: Predsjednik – Petar Petravić Dopredsjednik – Josip Jordan Tajnik – Dragutin Bašić Zapovjednik – Jakov Katanec Dozapovjednik – Mato Čačković Blagajnik – Ivan Jančinec Prva vježba održana je 1. srpnja 1926. godine, a do kraja godine je održano još 15 vježbi sa 100%-nim odazivom članova.S težnjom da se zaustavi vatreno razaranje , u Varaždinu se 1864.godine osniva prvo vatrogasno društvo u Hrvatskoj. Shvativši da je korist od organiziranog vatrogastva velika i u ostalim krajevima diljem Hrvatske osnivaju se vatrogasna društva. Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor kao najbliže današnjem gradu Sveta Nedelja osniva se 1890. godine. Napredni građani Svete Nedelje i okolnih mjesta 1925. godine na inicijativu Dragutina BAŠIĆA , Mate ČAČKOVIĆA, Ivana JANČINCA, Josipa JORDANA, Marijana STILINOVIĆA, Valenta ŠIKCA, i Petra PETRAVIĆA osnivaju Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Nedelja koje je registrirano 22. lipnja 1926. godine. Našao se tu i veliki broj mještana Brezja, Kerestinca, Strmca, Rakitja, Novaka , Jagnjić Dola i Male Gorice. U vrijeme osnutka društvo broji 23 aktivna člana te 27 podupirajučih članova, a izabran je i prvi Upravni odbor u sastavu: Predsjednik – Petar Petravić Dopredsjednik – Josip Jordan Tajnik – Dragutin Bašić Zapovjednik – Jakov Katanec Dozapovjednik – Mato Čačković Blagajnik – Ivan Jančinec Prva vježba održana je 1. srpnja 1926. godine, a do kraja godine je održano još 15 vježbi sa 100%-nim odazivom članova.

Više na

Upis djece i mladeži u DVD

Želiš li postati vatrogasac kad narasteš? Ili možda želiš vidjeti kako vatrogasci rade? Želiš vidjeti vatrogasna vozila? Sve to, i još mnogo više možeš ako postaneš član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Nedelja!


Postati članom vatrogasne mladeži ima puno dobrih strana:

– kroz igru i zabavu uči se vatrogasna oprema i sigurno postupanje u opasnim situacijama.

– Sudjelovanje na raznim natjecanjima

– Uči se timskom radu i radu u grupi

– Sve aktivnosti odvijaju se kroz igru – primjerenju dobi

– član može postati svatko, već od 6. godine života

-članstvo je potpuno BESPLATNO

Javi nam se

Želiš postati vatrogasac?

Želiš sudjelovati u vatrogasnim intervencijama, preventivnim i pokaznim vježbama u vrtićima i školama, humanitarnim akcijama radu s djecom i mladeži, aktivnostima u zaštiti okoliša te promicati vatrogastvo kao stručnu i humanitarnu djelatnost ?

Kao članu Društva omogućeno ti je slijedeće:

– školovanje za vatrogasna zvanja

– školovanje za vatrogasne specijalnosti

– sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima

– sudjelovanje na Hodočašću vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke

– druženje u prostorijama društva

– te sudjelovanje u mnogim drugim aktivnostima društva.

Kamp mladeži u Fažani

Vatrogasna mladež u ljetnim mjesecima boravi u kampu mladeži u Fažani. U sklopu kampa se odrađuju vatrogasne vježbe ( vježba sa VMŠ, vježba s preprekama za mladež i vježbovne radnje te postupci) odrađivaju se svakodnevno shodno programu rada kampa.

Od sportskih aktivnosti provodi se natjecanje u odbojci i malom nogometu, kao i vatrogasne igrice od kojig je najpopularnija gusjenica. 

Kroz zabavne večeri organizirana je plesna večer, karaoke natjecanje, izbor najbolje frizure, izbor najbolje maskote kao i izbor miss i mister kampa.

Vatrogasna natjecanja

Kroz cijelu godinu organizirani su kupovi i memorijali.


Tako imamo zimske kupove i memorijale u spajanju usisnog voda u vježbi 3/1A  za kategorije muški i žene A i B

Imamo natjecanja za vatrogasnu djecu od 06-12 godina

Imamo natjecanja za vatrogasnu mkadež id 12-16 godina

Natjecanja u 3/1A vježbi sa VMŠ u kategoriji muški i žene A i B

Fire combat i firefighter challenge natjecanje za operativne vatrogasce

natjecanje sa zaprežnim špricama

Kontaktiraj nas

ukoliko se želiš uključiti u rad dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Nedelja, pošalji nam poruku

[mesmerize_contact_form shortcode=”contact-form-7 id="4" title="Contact form 1"”]