PO OBIČAJU AKTIVNI U SVIM SEGMENTIMA

Share this post on:

Zbog nastale situacije sa Korona Virusom  Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Nedelja je svoju 94. redovno izvještajnu skupštinu održala u petak 29.svibnja uz prisustvo članova društva , predstavnika društava Zajednice te predsjednika Ivice Petravića , zamjenika zapovjednika VZG-a Zvonimira Mikina  te tajnice VZG-a Petre Hus Novak . Iz izvješća o radu u protekloj godini kojih je bilo po običaju dosta izdvojit ćemo neke:

Prisustvovali su na obljetnicama 110 godina DVD Bregane, 70 godina DVD-a Cerje Samoborsko, 110 godina DVD-a Desna Martinska Ves i  90 godina DVD-a Otok Samoborski. Osiguravali su  Svetonedeljski dječji Fašnik, Svetonedeljsku roštiljadu, međunarodni festival vatrometa u organizaciji Mirnovec pirotehnike na Bundeku, paljenje ivanjskog krijesa kod kapelice Marije Magdalene u Maloj Gorici te osiguranje RSSD koji se vozio u Savršćaku.

Sudjelovali su na velikim pokaznim vježbama kao što je vježba u vojarni Vitez Damir Martić u Rakitju,  županijska vježba koja se održala u Zaprešiću te terenska  vježba „SAVA STRMEC 2019.“ . Sve vježbe su bile zahtjevne ali su uspješno odrađeni zadaci koji su stavljeni pred njih. Odradili su 61. intervenciju te ukupno proveli 285,13 sati na tim intervencijama. Isto tako nekolicina članova tokom ljetnih mjeseci na zahtjev VZG-a Sveta Nedelja vrši popunu zaposlenika VZG-a gdje su odradili ukupno 33 dana ili preračunato u sate 264 sati.

Nisu izostala ni školovanja i osposobljavanja za zvanje vatrogasac 1, klase, voditelj vatrogasne mladeži pa do seminara i prolazak kroz Simulator plamenih udara u Ivanić Gradu. Dozapovjednik društva Zvonimir Mikin sudjeluje na tečaju „tehnike spašavanja u prometnim nesrećama“ koji se provodi u suradnji HVZ-a i veleposlanstva Republike Francuske gdje su naučili u teorijskoj i praktičnoj nastavi razvoj električnih vozila te zaštita od požara i eksplozija  pri spašavanju osoba iz istih a zapovjednik Petar Mikin uspješno završava individualno osposobljavanje u okviru projekta ENRAS programa INTERREG V-A SLOVENIJA-HRVATSKA 2014-2020.

Kupljena je i brojna oprema koju je trebalo zamijeniti radi dotrajalosti ili popuna opreme koja je nedostajala. U 2019. godini DVD Sveta Nedelja brojala je oko 20-ak članova vatrogasnog podmlatka i mladeži koji su vježbali u dvije natjecateljske ekipe.

U periodu od svibnja do rujna djeca i mladež odradila su oko 40-ak vježbi. Mladež je nastupila na 9 natjecanja, od kojih bi izdvojili gradsko natjecanje u Kerestincu, gdje su osvojili 3. mjesto i time se plasirala na županijsko natjecanje gdje su osvojili 14. mjesto.

Djeca su nastupila na 10 natjecanja od kojih bi izdvojili gradsko natjecanje u Kerestincu gdje su osvojili 3. mjesto te županijsko natjecanje u Jastrebarskom gdje su se našli u zlatnoj sredini te zauzeli 24. mjesto od 44 natjecateljske ekipe.

U razdoblju od 8.07.-15.7.2019. godine deset članova vatrogasne mladeži boravilo je sa voditeljicama u 4. smjeni Vatrogasnog kampa u Fažani gdje su stekli nova iskustva i sklopili nova prijateljstva.

Na kraju dodajmo kako su podijeljena uvjerenja i svjedodžbe za uspješna školovanja, staklene plakete petorici vatrogasaca sa najviše odrađenih intervencija dok je  spomenicom 30 godina za rad u društvu nagrađen Boris Nađenović a sa spomenicom 40 godina Branko Šeketa i Slavko Dekanić .

Like&Share
fb-share-icon
Share this post on: